Teknologi

Stopp Hatprat-kampanjen lanseres

11. februar markeres hvert år Safer Internet Day. En tryggere hverdag på nett for barn og unge er tema for denne årlige markeringen.

Safer Internet Day er en markering som først ble startet opp av den Europeiske Union i 2004. I 2014 registreres aktiviteter i 100 land verden over.

I Norge benyttes dagen 11. februar til lanseringen av Stopp hatprat-kampanjen. Stopp hatprat er en kampanje av unge mennesker mot hatprat og for menneskerettigheter på nett.

Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Hatprat ødelegger for ytringsfrihet og deltagelse på nett. Det er denne typen trakassering på nett som den norske kampanjen vil få en slutt på.

I Norge har i tillegg organisasjoner som Medietilsynet og Barneombudet egne markeringer av Safer Internet Day. Dagen markeres årlig den andre dagen i den andre uka i den andre måneden – i år altså 11. februar.

Kampanjen Safer Internet Day må ikke forveksles med den internasjonale kampanjen mot NSA-overvåking, som også markeres 11. februar 2014.

Stopp Hatprat-kampanjen.

Kategorier:Teknologi

Tagged as: , ,