Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Trådløst nødnett hjelper syriske flyktninger med å holde kontakt med sine familier

img_1365
Foto: ETC

Flyktningleiren Domiz i Nord-Irak bosetter i dag 31 000 syriske flyktninger. Muligheten til å holde kontakten med de der hjemme i Syria er helt nødvendig for familie og slekt. Dette er familier som lever under ekstreme forhold, både de som er på flukt og de som måtte bli igjen.

Verdens matvareprogam (WFP) lanserer nå et eget trådløst nødnett, slik at syriske flyktninger i denne flyktningleiren i Irak kan holde kontakten med sine familier i Syria

Det trådløse nødnettet kalles Emergency Telecommunications Cluster (ETC), og nettet opprettes nå i Domiz for å hjelpe syriske flyktninger med å få kontakt med sine familier. ETC ble først opprettet som et pilotprosjekt fra FNs befolkningsfond (UNFPA) i Domiz i juli.

«Mange flyktninger som jeg har møtt har venner og familie som fortsatt er inne i Syria, som ofte lever under svært vanskelig forhold», sier Sally Hancock. Hun er WFP-direktør i Irak. «Det å holde kontakt er på mange måter en livslinje. Vi håper å se dette prosjektet også i andre flyktningleire og leire for internt fordrevne, både i Irak og andre steder i verden».

MER:

Dette er nødnettet ETC

Les hele denne pressemeldingen hos WFP

 

 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT