Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Et splittet Venezuela, og et Venezuela som splitter Norge

Bilde av Du Verden!
Illustrasjonsfoto: Transit media / Terje Karlsen

PODKAST: Det er kaos i Venezuela, og selv hvem som er landets reelle president er ikke så lett å si. Kan den unge Juan Guaidó virkelig klare å vippe Maduro av tronen? Og hvordan oppstod egentlig den verste humanitære katastrofen på den vestlige halvkule i moderne tid?

Leiv Marsteintredet ved Universitetet i Bergen og norsk-venezulaner Maylem Lauvstad forklarer hva som står på spill og hva som kan bli veien videre.

I tillegg prøver vi å rydde i vår egen venezulanske splittelse: For hvorfor blir det alltid krangling når Venezuela er tema i norsk debatt? Hvorfor ser vi alltid på Latin-Amerika med ideologiske briller? Og er Klassekampens Venezuela-dekning til å stole på? Mari Eifring, utenrikssjef i Klassekampen, møter Høyres stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise til debatt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/568072632″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos Transit magasin.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT