podkast

Et splittet Venezuela, og et Venezuela som splitter Norge

Bilde av Du Verden!

Illustrasjonsfoto: Transit media / Terje Karlsen

PODKAST: Det er kaos i Venezuela, og selv hvem som er landets reelle president er ikke så lett å si. Kan den unge Juan Guaidó virkelig klare å vippe Maduro av tronen? Og hvordan oppstod egentlig den verste humanitære katastrofen på den vestlige halvkule i moderne tid?

Leiv Marsteintredet ved Universitetet i Bergen og norsk-venezulaner Maylem Lauvstad forklarer hva som står på spill og hva som kan bli veien videre.

I tillegg prøver vi å rydde i vår egen venezulanske splittelse: For hvorfor blir det alltid krangling når Venezuela er tema i norsk debatt? Hvorfor ser vi alltid på Latin-Amerika med ideologiske briller? Og er Klassekampens Venezuela-dekning til å stole på? Mari Eifring, utenrikssjef i Klassekampen, møter Høyres stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise til debatt.

Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos Transit magasin.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.