podkast

Bernie Sanders stiller som presidentkandidat til valgkampen 2020

21145251444_3d3daa2081_k-2

Bernie Sanders annonserte 19. februar at han stiller som kandidat til USAs presidentvalgkamp 2020. Foto: Flickr / Phil Roeder / CC-BY-2.0

PODKAST: Bernie Sanders har kunngjort at han vil stille som presidentkandidat i 2020. Sosialdemokraten Sanders ble en sensasjon i 2016 da han utfordret Hillary Clinton, og gjorde det langt bedre enn alle hadde forventet, inkludert Sanders selv.

Nominasjonskampen i 2020 kunne ikke vært mer annerledes enn den Sanders allerede har lagt bak seg. Partiet har beveget seg i hans retning de siste årene, men det betyr også at mange kandidater utfordrer ham om velgerne på venstresiden i partiet. Og med sine 77 år er det mulig velgerne vil ha et yngre alternativ.

Likevel har den siste uken vist at mange som støttet Sanders i 2016 fortsatt «feel the Bern.» Han har samlet inn flere millioner dollar fra flere hundre tusen støttespillere, og kommer til å bli å regne med i 2020.

HØR PODKASTEN HER:

Podkasten Korrespondentene lages av Mathias Ask (TV2), Vegard Kristiansen Kvaale (Dagbladet) og Roy Kvatningen (Nettavisen). Følg Korrespondentene på Facebook. Denne podkasten er også tilgjengelig på Spotify og iTunes.

Kategorier:podkast

Tagged as: ,

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.