Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Greta Thunberg mottar Amnesty-pris, sammen med fredagsbevegelsen

greta_thunberg_5_240818-696x485
Foto: Anders Hellberg

Klimaaktivist Greta Thunberg og «Fredager for framtiden»-bevegelsen, bestående av skolebarn, tildeles Amnestys pris for 2019. Det meldte menneskerettighetsorganisasjonen i dag.

— Dette er ikke min pris, det er alles pris. Det er fantastisk å se anerkjennelsen vi får og vite at vi kjemper for noe som betyr noe, sier Thunberg i en uttalelse på Amnestys nettsider.

Ambassador of Conscience-prisen ble grunnlagt i 2002 for å feire og fremheve individer og grupper som har fremmet menneskeretighetene, ved å følge sin samvittighet, og konfrontere urett, i følge Amnestys pressemelding i dag.

— Menneskerettighetene og klimakrisen går hånd i hånd. Vi kan ikke løse det ene uten å løse det andre, sier Thunberg. — Klimaendringene innebærer at mennesker ikke får dyrket mat, deres hjem trues og deres helse forverres.

Fredag 20. september, i forkant av FNs klimatoppmøte i New York, vil aktivistene innlede en ukes klimaaksjoner, med en verdensomfattende streik for klimaet.

— Alle de unge mennesker som deltar i Fredager for framtiden forteller oss hva det betyr å følge sin samvittighet. De minner oss om at vi er sterkere og at vi har en rolle i beskytte menneskerettighetene mot klimakatastrofe, sier Kumi Naidoo, generalsekretær i Amnesty International.

Tidligere prisvinnere av Ambassador of Conscience inkluderer Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Harry Belafonte, Ai Weiwei, ungdomsgrupper i Vest- og Sentral-Afrika, Angélique Kidjo, urfolksbevegelsen i Canada, Alicia Keys and Colin Kaepernick. Prisen deles ut årlig.

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT