Nyheter

Norske ingeniører skal lage resirkuleringsanlegg for plastavfall i etiopisk flyktningleir

Ingeniører Uten Grenser (IUG) skal sommeren 2019 sende to norske ingeniører til Etiopia for å jobbe med “Trash into Cash”– prosjektet. Et prosjekt som skal bidra til å løse avfallsproblemet i Melkadida flyktningleir, samt sysselsette lokal arbeidskraft.

En ingeniør fra IUG på plass i Etiopia for å studere muligheter for anlegg til plasthåndtering.

— Vi er nå i andre fase av prosjektet, nemlig design av anlegget. Det startet allerede i fjor sommer, da et team fra IUG dro til flyktningleiren for å studere mulighetene for en slik installasjon. Nå har vi også fått støtte fra handelens miljøfond til konstruksjon og installasjon, forteller fungerende daglig leder i IUG, Vibeke Saarem.

IUG er en ideel organisasjon som leverer ingeniører og kompetanse til andre bistandsorganisasjoner.

— Vi har hatt et lengre samarbeidsforhold med FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR), og gjort flere prosjekt med de i fjor og i år. Dette prosjektet – Trash into Cash – er også et samarbeid med UNHCR, men i tillegg også NGI og flyktninghjelpen.

NGI er Norges geotekniske institutt.

Målet med prosjektet er å bygge et plastsirkuleringsanlegg i Melkadida Flyktningleir i Etiopia, hvor avfallshåndtering har vært en etterspurt mangelvare. Gode avfallshåndteringssystemer fører til bede psykisk og fysisk helse, økt sysselsessting i lokalsamfunnene, og bedre klima og miljø, skriver IUG i en prosjektbeskrivelse.

Tall fra UNHCR viser at leiren huset over 34 000 flyktninger i juli 2018, hvorav 65 prosent av disse var under 18 år.

— Det er viktig for oss at alt arbeidet er forankret i lokale behov, og at det skal være bygd, eid og driftet av lokale. Prosjektet skal være et positivt bidrag for miljøet, men det skal også sysselsette de som bor i flyktningleiren, og andre lokale i området, forteller Saarem.

IUG sender derfor to norske ingeniører til Melkadida i sommer, for å utvikle designet av installasjonen, og undersøke lokale logistikkmuligheter.

Angående ferdigstilling, håper Saarem at anlegget skal være i gang i løpet av 2019.

— Men helst så fort som mulig, avslutter hun med.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.