Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Han risikerte ti års fengsel for å ha gitt vann til migranter i Arizona. Denne uken ble han frifunnet

Dr. Scott Warren
Scott Warren ble arrestert da han jobbet sammen med andre frivillige med å plassere ut vann og annen nødhjelp til migranter i ørkenområdet mellom Mexico og Arizona. Nå er han frikjent. Foto: Alli Jarrar/ Amnesty International

Som frivillig i hjelpeorganisasjonen No More Deaths, ble Scott Warren arrestert og tiltalt for å ha gitt humanitær hjelp til migranter i nød. 20. november ble han frifunnet.

«Myndighetene sitt forsøk på å kriminalisere grunnleggende menneskelig vennlighet har feilet», sa Scott Warren til de oppmøtte utenfor tinghuset i Tucon, Arizona etter frifinnelsen onsdag denne uken, ifølge Time magazine.

Amnesty skriver om frifinnelsen i dag. Organisasjon organiserte en kampanje og bare i Norge signerte mer enn 20 500 personer aksjonen med krav om at Scott Warren måtte frikjennes. Over hele verden har folk engasjert seg for ham.

Arrestert for å gi nødhjelp

Den 17. januar 2018 ble Scott arrestert da han jobbet sammen med andre frivillige med å plassere ut vann og annen nødhjelp til migranter på poster langs den tøffe ruten i ørkenområdet mellom Mexico og Arizona.

Scott var tilstede ved en av disse postene da to irregulære migranter, Jose og Kristian, ble arrestert av grenseagenter. Like etterpå ble han selv arrestert og tiltalt for å ha «gitt husly til irregulære migranter».

Etter den første tiltalen skulle han straffes med 20 års fengsel for dette. Juryen ble imidlertid ikke enige og retten beordret en ny rettssak som startet 15. november. I denne rettssaken risikerte han 10 års fengsel. Onsdag 20. november ble han frikjent.

Fornuften har seiret i dag med juryens frifinnelse av Dr. Scott Warren, for en enkel grunn: nødhjelp er aldri en forbrytelse! Trump-administrasjonen tar feil når de forsøker å straffeforfølge mennesker som kun prøver å redde liv. Ved å true Dr. Warren med et tiår i fengsel, har regjeringen forsøkt å kriminalisere nestekjærlighet og å gjøre den dødelige ørkenen til et våpen mot mennesker som setter ut på den farefulle ferden til USA i søken på sikkerhet.

Erika Guevara-Rosas, direktør for Amnesty International Americas

Kriminialiserer nødhjelp for å stanse hjelp til asylsøkere

Scott Warren jobber som frivillig i organisasjonen No More Deaths. På grunn av amerikanske myndigheters stadig mer aggressive tiltak for å hindre asylsøkere i å komme til USA, er migranter tvunget til å bevege seg inn i røffere og mer avsidesliggende strøk.

I juli 2019 la Amnesty International frem en rapport som dokumenterer at Trump-administrasjonen misbruker strafferettssystemet for å true, trakassere og straffe de som kjemper for rettighetene til migranter og asylsøkere ved grensen mellom USA og Mexico.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT