Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send en e-post til marked@transitmedia.no.

Laster arrangementer

« Alle arrangementer

Algoritmenes skjulte makt

25. oktober @ 08:30 - 09:45

Universitetet i Oslo (UiO) og Tankesmien Agenda inviterer til sitt årlige foredrag i Universitetets aula. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Obligatorisk påmelding her: https://nettskjema.uio.no/a/tufekci#/page/1

Du møter:

  • Zeynep Tufekci, Associate Professor ved the school of Information and Library Science, og Adjunct Professor på the Department of Sociology på University of North Carolina, Chapel Hill.
  • Petter Bae Brandtzæg, forskningsleder ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitet i Oslo, sjefforsker i SINTEF Digital
  • Bente Kalsnes, medieforsker og førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania
  • Trygve Svensson, leder i Tankesmien Agenda

Med YouTube og Facebook er oppmerksomheten vår blitt en vare som kjøpes og selges. Algoritmene er konstruert for at vi skal bli hektet, og for å holde på interessen vår, presenteres vi for stadig mer ekstremt innhold. Ifølge tekno-sosiolog Zeynep Tufekci bygger vi faktisk sakte, men sikkert et framtidig AI-drevet dystopia, hvis vi lar teknologien ta makten over oss i stedet for motsatt.

Zeynep Tufekci er en internasjonal anerkjent ekspert på maktstrukturer i endring i teknologigigantenes verden. Hun er en tidligere dataprogrammerer som i dag forsker på hvordan vi bruker store data og algoritmer til å ta avgjørelser, og de mange etiske dilemmaene vi må ta stilling til i vår nye digitale verden.

Vi spør: Bidrar techgigantenes algoritmer til radikalisering? Hvordan bruker opprørsgrupper, stater og selskaper kunstig intelligens for å fremme sine mål? Har vi egentlig kontroll på hvilke persondata som brukes til såkalt maskinlæring? Bør tech-selskaper i det hele tatt få lov til å samle inn så mye data? Hva skjer hvis myndigheter en gang tar kontroll over den digitale infrastrukturen?

Detaljer

Dato:
25. oktober
Tid
08:30 - 09:45
Hendelse Kategori:

Arrangører

Universitetet i Oslo (UiO)
Tankesmien Agenda

Sted

Universitetets aula
Karl Johans gate 47 Oslo 0162 + Google Map

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send tips til marked@transitmedia.no. Vi tilbyr ekstra profilering i nyhetsbrev og i sosiale medier, se annonseinfo for priser og tilbud.