Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send en e-post til marked@transitmedia.no.

Laster arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Det Kritiske Rom på Film fra Sør: Nyanser og stereotyper på film

14. november @ 17:30 - 19:45

Gratis

Siden 2003 har vi gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål i Det Kritiske Rom.

I år setter vi søkelyset på prater vi om representasjon i film – hvem blir representert på film og hvordan? med utganspunkt i filmen «We Are Thankful».

SAMTALE ETTER FILMEN: Vi får besøk av regissør Joshua Magor og skuespiller Siyabonga Majola. Med filmen og Sør-Afrika som utgangspunkt prater vi om representasjon i film – hvem blir representert på film og hvordan? Ordstyrer er Per Eirik Gilsvik.

Visningen er gratis. Mer informasjon om hvordan man henter billetter kommer snart

OM FILMEN
I townshipen i utkanten av en sørafrikansk by møter vi den pengeløse og arbeidssøkende Siyabonga, en ung man som går med en drøm om å bli skuespiller. Etter å ha lest om en film som skal spilles inn i byen, bestemmer han seg for å gjøre det han kan for å bli delaktig i prosjektet. We Are Thankful er en hybridfilm som gjenforteller den faktiske historien om hvordan regissør Joshua Magor møtte hovedrolleinnehaver Siyabonga.

Handlingen kommer likevel i annen rekke, her ligger fokuset på hverdagslivet i townshipen. Situasjoner som det å tyvlåne WiFi fra rike umlungus (hvite) og til vanskelighetene med å skaffe seg skyss inn til byen er smarte måter å peke på landets vedvarende sosioøkonomiske skiller. Filmen har en observerende rytme, og mens kameraet følger miljøet karakterene beveger seg i, sanser vi også mye av handlingen som foregår utenfor bildet takket være et glimrende lydarbeid. Magor har laget en afrikansk indiefilm som ble trukket frem som en av favorittene fra årets Slamdance-festival, der den også vant pris for beste skuespiller.

Sør-Afrika Storbritania // 2018 // Joshua Magor // 97 min

Aldersgrense: 12 år

Om Film fra Sør
7.-17. november går Film fra Sør av stabelen for 29. gang med de beste filmene fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Årets Film fra Sør-kinoer er Vika og Klingenberg, Cinemateket i Oslo og Vega Scene.

 

Detaljer

Dato:
14. november
Tid
17:30 - 19:45
Kostnad:
Gratis
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
,

Arrangører

Film fra Sør
SAIH

Sted

VEGA Scene
Hausmanns gate 28 Oslo 0182 + Google Map

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send tips til marked@transitmedia.no. Vi tilbyr ekstra profilering i nyhetsbrev og i sosiale medier, se annonseinfo for priser og tilbud.